Tænk Mobile og få mere trafik til din side

Skrevet af i Mobile

Senest opdateret

Mobile er det nye sort

Når du planlægger webudvikling er du nødt til at tænke Mobile. Med mindre du har en RIGTIG god grund, hvilket jeg ikke kan komme på, så skal du have en mobilside hvis du har en webside.

I 2012 blev 14% af al E-handel i Danmark foretaget fra en smartphone og samtidig viser statistikken at personer som ejer en smartphone eller tablet handler mere på nettet end andre.

I Danmark har 45% en smartphone og 26-30% af alle søgninger på Google er foretaget fra en mobil enhed, men det er kun hver tredje danske hjemmesider som er mobiloptimerede.

Det skal se ordentligt ud

Du ville aldrig lave en hjemmeside der ikke så ordentlig ud på en PC-skærm og det samme bør gælde for smartphone-skærme.

Når det så er sagt, så er det også vigtigt at sige, at der er flere måder at lave en mobilside på OG flere prisklasser.

Denne side er et eksempel på et responsive design der tilpasser sig til en smartphone og for de fleste hjemmesider vil der kunne laves en lignende løsning til en overkommelig pris.

Mobile SEO

I forhold til SEO er der også forskellige ting du skal have styr på når du arbejder med Mobile.

Der skal blandt andet tages hånd om:

  • Længden på title & description
  • Robot.txt
  • Sitemap
  • Der skal også foretages en søgeordsanalyse for det nye mobile site. Der er forskel på søgeadfærden på hhv. web og mobile, men søgeordsanalysen for mobile sitet kan dog sagtens tage udgangspunkt i den oprindelige søgeordsanalyse.

    Har du spørgsmål?

    Hvis du har nogen spørgsmål, generelt eller til en konkret opgave, så sig endelig til. Hvis du har en opgave til mig, så skal du også være velkommen til at kontakte mig.

    Du kan kontakte mig på soren@blidorf.dk