Hvad er SEO / Søgemaskineoptimering

Skrevet af i SEO

Senest opdateret

Hvad er SEO?

SEO er en disciplin indenfor digital markedsføring, hvis formål er at øge en websides synlighed på relevante søgninger, i søgemaskiner som Google og Bing, men også YouTube og App Stores.

Relevant trafik skaber større salg

SEO (Search Engine Optimization) eller søgemaskineoptimering betyder, at man optimerer en hjemmeside så den genererer mest mulig relevant trafik til hjemmesiden fra søgninger i søgemaskiner som Google, Bing, Yahoo, Baidu, Yandex og Naver.

Det handler ikke om at skabe hits, men om at tiltrække flere relevante besøgende til din hjemmeside og derved skabe større salg eller mere eksponering.

Sørg for at have brugeren i fokus

SEO handler om at lave en ordentlig og brugervenlig hjemmeside der er optimeret til at kommunikere dine budskaber.

Derfor handler det om at kende sit marked og at have en hjemmeside der er et besøg værd.

Der er IKKE tricks ifm. SEO, det handler om at kende teknikken bag en hjemmeside og vide hvordan internettet og søgemaskiner fungerer.

Hvad søger dine kunder på?

Hvis søgninger på “køb hund” genererer meget trafik til din hjemmeside og du kun sælger katte, så vil de fleste af disse besøg nok resulterer i at de besøgende forlader din side meget hurtigt.

SEO har fokus på at identificere dine potentielle kunder, finde ud af hvad de søger på når de søger og sørge for at de finder din side.

Google Guidelines

Googles guidelines er anbefalinger til hvordan man bør agere når man arbejder med søgemaskineoptimering. Der er kun tale om anbefalinger, men det bør opfattes som regler.

Googles guidelines er de “skrappeste” hvilket gør, at overholder du dem, så kommer du heller ikke i problemer med andre søgemaskiner.

Google kan ikke uddele bøder til dem der ikke overholder deres regler, men de kan sørge for at din hjemmeside ikke kommer frem i deres søgeresultater.

Det kan ikke siges tydeligt nok: “Sørg for at overholde Googles guidelines“.

Nøglen til succes er analyse.

Som i så meget andet er fundamentet utrolig vigtigt og i søgemaskineoptimer er fundamentet analyse.

En SEO projektplan bør derfor altid indeholde:

 • Søgeordsanalyse
 • Konkurrentanalyse
 • Teknisk analyse
 • Linkanalyse
 • Webanalyse
 • Hvis du ikke har den nødvendige viden eller tid til rådighed for at udføre analyserne selv, så kan det være en rigtig god ide at kontakte en SEO rådgiver.

  SEO implementering

  Ovennævnte SEO-analyser resulterer i en rapport med de tiltag der skal gøres.

  Nogle ting kræver teknisk viden for at kunne implementere det, men der er meget du kan gøre hvis du blot ved hvordan du opdaterer indholdet på din hjemmeside.

  Linkbuilding

  Et link til din hjemmeside regnes af Google for at være en anbefaling af din side. Derfor er links en utrolig vigtig del af søgemaskineoptimering.

  Men det er ikke ligegyldigt hvilken hjemmeside linket kommer fra. Et link fra en hjemmeside med et godt ry og mange indgående links vægtes MEGET højere end et link fra en “ligegyldig” hjemmeside. Specielt efter Googles Penguin-algoritme-opdatering er der kommet fokus på kvaliteten af det linkbuilding arbejde der udføres.

  Den bedste form for linkbuilding er at lave så godt indhold på din egen hjemmeside, at andre ønsker at linke til dine sider. Derfor er det også vigtigt at have fokus på at du gør det nemt at linke til din hjemmeside.

  Performance rapportering

  Det er vigtigt at gøre sig klart at SEO er en løbende process. Det tager tid og det er et krav at det løbende holdes vedlige. Til gengæld er det utroligt effektivt.

  For at kunne måle resultaterne af SEO-arbejdet er det vigtigt at benytte et analyseværktøj. Google Analytics er et meget populært værktøj indefor webanalyse og så er det gratis, men det vigtigste er at webanalyse bruges som et SEO værktøj.

  Har du spørgsmål?

  Hvis du har nogen spørgsmål, generelt eller til en konkret opgave, så sig endelig til. Hvis du har en opgave til mig, så skal du også være velkommen til at kontakte mig.

  Du kan kontakte mig på soren@blidorf.dk