Gør det nemt at linke til din hjemmeside

Skrevet af i Linkbuilding

Senest opdateret

Links til din hjemmeside og deling af dit indhold på sociale medier, skal opfattes om online markedsføring. Det styrker din online autoritet og kan bidrage til at øge din synlighed i søgemaskinerne. Derudover vil links og delt indhold kunne skabe trafik til dit website!

Indenfor online markedsføring kaldes dét, “kunstigt” at skabe links til dit website, linkbuilding. Linkbuilding kommer nemt ud i gråzonen af hvad Googles guidelines tillader og du skal derfor passe på hvad du gør.

Google elsker links og deling af indhold og da linkbuilding er rigtig tidskrævende, giver det rigtig god mening, at lade dine besøgende udføre noget af arbejdet for dig.

Fokuser på godt indhold

Hvis du sørger for at have interessant indhold på din hjemmeside, så er der en større sandsynlighed for at dine besøgende ønsker at dele dit indhold med andre. Så i stedet for at bruge en masse tid på at forsøge at skabe links til dit website, så vil jeg anbefale dig at bruge tiden på at lave godt og interessant indhold.

I den sammenhæng bør du gøre det så nemt som muligt for dine besøgende at dele dit indhold og skabe links til din hjemmeside.

Open Graph Markup

Ved deling af dit indhold fx på Facebook eller Twitter, har du mulighed for at definere, hvad der skal vises. Dette gør du ved at indsætte Open Graph Markup på dine sider og gør du det ikke så vil en robot hos fx Facebook eller Twitter selv definere hvad der skal indsættes OG hvis der fx ikke er relevant grafik på siden, vil der ikke blive vist et billede – hvilket giver mindre blikfang.

Ved at indsætte nedenstående “og” (Open Graph) meta tags, vil du kunne styre hvordan din deling ser ud:

<meta property=”og:title” content=”[INDSÆT OVERSKRIFT]” />
<meta property=”og:type” content=”[INDSÆT TYPE FX article]” />
<meta property=”og:url” content=”[INDSÆT WEBADRESSE PÅ WEBSIDEN]” />
<meta property=”og:image” content=”[INDSÆT WEBADRESSE TIL BILLEDE]” />

“Synes godt om”-knapper

Der findes “Synes godt om”-knapper og “Del”-knapper til alle sociale medier og med fx AddThis bliver det næsten ikke nemmere.

Du kan også lave dine knapper selv som jeg har gjort i toppen af denne side, men det kræver noget teknisk forståelse. Har du ikke den nødvendige viden, så er AddThis formentlig noget for dig.

AddThis

addthis.com kan du finde koder til at indsætte en funktion som nedenfor på din egen side. Der er mange måder at gøre det på og det vigtigste er at du gøre noget.