Få succes med video

Skrevet af i SEO

Senest opdateret

Jeg vil starte med at pointere, at jeg er vild med video. Som bruger finder jeg mange af mine oplysninger ved at se video på mobilen og i mit arbejde inden for online markedsføring, er det et fantastisk værktøj.

Derudover er jeg stor fan af Google og deres produkter. Det er i den kontekst at dette indlæg skal læses!

Hvorfor producerer videoer?

Video er et de mest omtalte elementer indenfor SEO – og ikke uden grund. Google presser på, for at de store virksomheder i Danmark starter video-projekter og SEO-branchen har travlt med at råbe op om hvor vigtig Video SEO eller YouTube SEO er.

Problemet er, at der ikke er særlig meget fokus på hvad videoerne rent faktisk skal bruges til. Jeg er stødt på flere store virksomheder der, i samarbejde med Google, har produceret RIGTIG mange videoer, uden at vide hvad de skal bruges til – andet end at oprette en YouTube-kanal.

Som med alt andet værktøj, så virker de bedst hvis man ved hvad de skal bruges til OG hvis de ret faktisk bruges. En hammer der ligger ude i skuret har lige så lidt effekt som en video der ”gemmes væk” på YouTube ofte har.

En vigtig ting at notere sig er, at Google IKKE yder brugersupport. De markedsfører de produkter de tjener penge på, fx hjælper de meget gerne med din Google Ads konto eller hvis du har spørgsmål til Google Shopping. Så når Google vil rådgive omkring et video-projekt, så er det for at sælge!

Hvad ønsker du at opnå?

Mit bedste råd inden for online markedsføring, er at starte med at definere hvad du vil opnå. Herefter gælder det om at vælge de værktøjer, der hjælper dig med at opnå dine mål – og det kunne fx være video. Først her er det tid til at finde ud af hvordan de enkelte værktøjer virker.

2 dårlige grunde til at satse på video:

 • Fordi Google siger at du skal
 • Fordi en ”SEO ekspert” siger at Video SEO er SUPERVIGTIGT
 • 3 gode grunde til at fokusere på video:

 • Video brugt på den rigtige måde er RIGTIG effektivt
 • Internettets brugere elsker video
 • Video passer perfekt til mobile enheder
 • Hvad kræver det at få succes med video?

  Det er rigtig vigtigt at gøre sig klart, hvad det vil kræve at få succes med video. Fx er der stor forskel på udgiften ift. om du kan producere videoer selv eller om det kræver eksterne folk. Et succesfuldt video-projekt kræver også udviklertimer til implementering og fx til video sitemap og Schema Markup.

  Det folk oftest glemmer er, at videoer skal bruges til noget for at skabe værdi. En YouTube-kanal kan godt skabe resultater, men typisk ikke uden markedsføring og en YouTube-kanal er typisk ikke noget der skaber salg.

  Bedste råd om video

  Mit bedste råd ift. video er, at du skal bruge videoerne på dit website. Det er helt fint at de ligger på YouTube, men de skal vises på dine websider. Derfor skal du også producere videoer der passer til teksten på siden og oplyser brugeren. Det kan være en uddybning af kategoriteksten, en produktvideo eller en sjov lille video der passer godt til dit blogindlæg.

  Ligesom med tekst er der også stor forskel på hvad en video skal fokusere på, alt efter hvor i købsflowet den placeres. På forsiden er det typisk branding, på kategorisider er det generel og bred information og på produktsider er det helt specifik information om et enkelt produkt fx størrelse, vægt, og farve, men også udpakning af produktet eller hvordan produktet bruges.

  Hvis du ikke kan finde på noget at bruge video til på dit website, så find på noget andet!