Hvordan du undgår duplicate content

Skrevet af i SEO

Senest opdateret

Duplicate content eller duplikeret indhold handler om at specifik tekstindhold findes flere websider. Typisk er det flere websider på din hjemmeside der viser det samme indhold, men det kan fx også være produkttekster der findes på flere webshops og det kan skade dine muligheder for at ranke godt i Google.

For at undgå problemer med duplicate content, så sørg altid for at de tekster du har på din side, kun findes et sted.

Har du problemer med duplicate content?

De fleste der har en hjemmeside vil nok hævde, at de IKKE har flere sider med samme indhold OG det har de som sådan sikkert også ret i, men teknisk set har de fleste alligevel problemer med duplicate content.

Hvis du har en webside der hedder fx minhjemmeside.dk?id=1, jamen så er der allerede duplicate problemer der. Google vil se minhjemmeside.dk og minhjemmeside.dk?id=1 som to forskellige sider med identisk indhold. Men det samme kan gøre sig gældende fx med:

 • Med og uden www
 • http og https
 • Hvad er en redirect?

  En redirect er en stump kode der fortæller en webserver at den skal forlade den webside den er landet på og gå til en anden side. Det kan fx være fra webside A til webside B eller det kan være fra http://eksem.pl til https://eksempel, altså fra http til https.

  Fra webside A til webside B
  RewriteEngine on
  Redirect 301 /webside-a.html http://www.ditdomain.dk/webside-b.html

  Fra http til https
  RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTPS} !=on
  RewriteRule ^/?(.*) https://%{HTTP_HOST}/$1 [R,L]

  Hvad er et canonical tag?

  Et canonical tag er en stump kode der fortæller søgemaskinerne hvilken version af en side, der er den korrekte – den kanoniske. Det vil sige, at på minhjemmeside.dk?id=1 skal der et canonical tag der fortæller at minhjemmeside.dk er den rigtige version.

  Et canonical tag ser sådan her ud:

  <link rel=”canonical” href=”[INDSÆT KORREKT WEBADRESSE]” />

  Sådan fjerner du duplicate content

  Vil du undgå problemer ift. med og uden www eller http og https, så skal du benytte en redirect. Hvis det er problemer med parametre fx ?id=1 som tidligere beskrevet, så skal du benytte et canoncal tag.

  Der er flere ting der kan skabe duplikeret indhold, men hvis du sikre ovenstående redirects og indsætter canonical tag på alle dine sider, så vil være godt rustet.