SEO er ikke hekseri

Skrevet af i SEO

Senest opdateret

At snyde Google

Det er en udbredt opfattelse at SEO, altså søgemaskineoptimering handler om at snyde Google.

Der findes et utal af ”gode” råd om hvordan man snyder sig til en god placering i Google – og en del af dem virker på kort sigt.

MEN Google opfatter det som snyd og du risikere at blive straffet af Google.

Black Hat – SEO snyd

Samlet kaldes SEO snyd ofte for Black Hat SEO. Black Hat refererer til skurken med den sorte hat i gamle western-film, hvorimod White Hat naturligvis refererer til helten. SEO der følger Googles retningslinier betegnes af samme årsag som White Hat SEO.

Du får selvfølgelig ikke nogen bøde for at benytte Black Hat SEO, da det ikke er ulovligt, men Google kan straffe dig endnu hårdere, nemlig ved at udelukke dig fra søgeresultaterne.

Det kan være meget svært at få adgang igen og en udelukkelse af Googles søgeresultater kan for de fleste netfirmaer betyde døden.

Samtidig gør Black Hat SEO-teknikkerne ofte, at oplevelsen ved at besøge din hjemmeside, bliver forringet og forvirrende for dine besøgende. For eksempel hvis enkelte ord fremkommer så hyppigt i teksten at det er forstyrrende.

Black Hat SEO handler om at lokke besøgende til siden, men hvis siden er så dårlig at de besøgende ikke gider læse hvad der står på siden og derfor forlader siden igen, er intet andet end høje besøgstal opnået.

White Hat SEO

White Hat SEO handler om godt håndværk. En ordentlig kodet hjemmeside og en ordentlig redaktør-teknik.

Hvis du samtidig har interessant og opdateret indhold, gerne så folk linker til siden, så er du nået langt.

En ordentlig kodet hjemmeside handler blandt andet om at koderne lever op til World Wide Web konsortiet W3C’s retningslinier.

Ordentlig redaktør-teknik handler om tekstopbygning med overskrifter(<h1>, <h2> osv.), highlights(<strong>) og indholdsfortegnelse(menu eller sitemap). Dvs alt det der gør læseoplevelsen bedre.

Godt håndværk

Godt håndværk kræver viden og grundighed. Har du tid til at sætte dig ind i principperne for SEO, W3C verificeret html og bruge tiden der skal til for at din hjemmeside er opdateret, så kan du selv udføre SEO. Oftest vil det dog være billigere at du passer dit arbejde og lader et SEO-firma søgemaskineoptimere din hjemmeside.

Konklusion

Opsummeret kan man sige at Black Hat SEO er ligeså godt som numerologi og stjernetegn slankekuren.