Google Glass – briller med augmented reality

Skrevet af i Mobile

Senest opdateret

Skal du have nye briller? Så skal du måske overveje et par Google-briller

Det har i længere tid stået klart, at Google arbejdede på “Augmented Reality” briller, der vil vise relevante oplysninger for “bæreren” udfra hvad han eller hun møder i sine daglige rutiner.

Projektet er navngivet “Project Glass” og det sætter nye højder for hvilken teknologi der kan blive hver-mands-eje. Googles nye briller flytter tankerne hen på både F16-fly og Star Trek.

Hvad er augmented reality

Augmented reality (AR) eller augmented virkelighed er på samme tid et utroligt fascinerende og et skræmmende forskningsområde. Man kommer ikke tættere på at manipulere virkeligheden end man gør her. AR handler nemlig og at blande den virkelige verden sammen med den virtuelle verden.

AR er bestemt ikke nogen nyhed, men lidt i stil med mobiltelefonens udvikling, så går AR’s udvikling imod mere og mere teknologi i en mindre og mindre platform.

Der har i mange år været AR skærm i visiret på F16-piloters hjælme som giver dem koordinater og andre oplysninger.

Er Google Glass fremtiden?

Der arbejdes allerede på AR kontaktlinser, så spørgsmålet er om AR brillerne vil være forældede før de for alvor er klar.

Det er nok et spørgsmål om tid før dine kontaktlinser har indbygget Google Maps og GPS. Man kan også forestille sig indbygget ansigtsgenkendelse – the sky is the limit.

Se Google Glass videoen

Videoen nedenfor viser hvad der er fremtiden i følge Google og er endnu et bevis på at Google ER mobile. Nærmere beskrivelse er ikke nødvendig, bare se videoen:

Du kan også se den oprindelige koncept-video:

Læs mere om Google Glass projektet